FAQ

Voordat u begint

Overweegt u een deel van uw vermogen door Yieldt te laten beleggen? Onderstaand vindt u meer informatie om tot een weloverwogen beslissingen te komen.

 1. Wat is Yieldt crypto beheerd beleggen?

  Yieldt is wereldwijd de eerste betrouwbare partij voor beheerd beleggen in cryptoproducten. Wanneer u kiest voor crypto beheerd beleggen bij Yieldt, nemen de beleggingsexperts uw inleg in beheer en beleggen dit in digitale valuta. Dit doen zij met het doel een rendement te behalen die hoger is dan de Bitcoin Price Index.

 2. Waarom zou ik mijn vermogen laten beheren door Yieldt?

  Yieldt biedt iedereen de mogelijkheid om op een verstandige manier te beleggen in cryptoproducten. Dankzij de grondige analyses en zorgvuldig samengestelde beleggingsstrategie slagen de data-analisten en beleggingsexperts van Yieldt erin de risico’s te beperken, terwijl zij uw beleggingsinleg op de langere termijn trachten te vergroten.

  U wordt bij deze dienstverlening volledig ontzorgd en kunt bovendien profiteren van gunstige voorwaarden. Zo biedt Yieldt een laag instaptarief, te allen tijde zicht op de behaalde resultaten en de mogelijkheid om uw tegoed elk gewenst moment op te nemen.

 3. Wat is de minimale investering?

  Het instaptarief om uw vermogen door Yieldt te laten beleggen ligt op 1.000 euro.

 4. Wat doet Yieldt voor mij bij actief beleggen?

  Bij de actieve beleggingsvorm monitoren de data-analisten en beleggingsexperts van Yieldt uw portfolio 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zij analyseren de ontwikkelingen van uw inleg op basis van laatste koersontwikkelingen en houden de veranderingen op de markt continu in de gaten. Door kortstondige dalingen en stijgingen te rapporteren en hierop te acteren, optimaliseren zij het rendement en houden zij eventuele risico’s beperkt.

  Op basis van actualiteiten vindt er, waar nodig, een herverdeling van uw portefeuille plaats. Bij het instapmoment houdt Yieldt rekening met de huidige marktsituatie.

 5. Wat zijn de koersontwikkelingen van de cryptomarkt?

  De cryptomarkt is een volatiele markt. Koersontwikkelingen laten waardedalingen zien van tientallen procenten tegenover stijgingen van honderden procenten. Die fluctuatie biedt volgens Yieldt hele mooie investeringsmogelijkheden, míts u beschikt over de juiste kennis en kunde met betrekking tot de cryptomarkt.

 6. Welk rendement kan ik halen?

  Yieldt kan geen uitspraken doen over het effectieve rendement van beleggingen in cryptoproducten.

 7. Binnen welk risicoprofiel vallen cryptoproducten?

  Cryptoproducten hebben een zeer offensief risicoprofiel. U moet bereid zijn grote risico’s te lopen en dient zeker te weten dat u de mogelijke verliezen kunt dragen. Het advies van Yieldt is dan ook om slechts 10% van uw vrij besteedbaar vermogen te gebruiken voor beheerd beleggen in cryptoproducten.

 8. Is Yieldt gereguleerd door de AFM of DNB?

  Yieldt is niet gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markt of De Nederlandsche Bank. Meer informatie omtrent de reguleringen is terug te vinden in het Memorandum geschreven door Emanuel van Praag en Peter Hoefnagels van HVG Law LLP.

 9. Heeft Yieldt enige relatie met de projecten binnen mijn portfolio?

  Yieldt heeft geen relaties met de projecten waarin zij investeren. De beleggingsexperts opereren onafhankelijk en laten zich niet beïnvloeden in de keuzes voor de verdeling van de beleggingsportefeuille.

Inschrijving

In dit onderdeel van de FAQ vindt u meer informatie over het inschrijfproces en de uit te voeren acties.

 1. Kan ik mijzelf online inschrijven?

  Ja, zeker. Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u zich op elk gewenst moment aanmelden bij Yieldt.

  1. Neem de disclaimer en klantovereenkomst door.
  2. Schrijf u in via het inschrijfformulier.
  3. Maak de koppeling met het exchange-account.
  4. Verifieer beide API-keys.
  5. Verleen Yieldt toestemming om namens u te handelen en voltooi uw registratie.

  Bij vragen, storingen of onduidelijkheden kunt u met ons contact opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 085 – 210 09 89.

 2. Kan ik hulp krijgen bij mijn inschrijving?

  De medewerkers van Yieldt ondersteunen u graag bij het inschrijven. Voor vragen en of assistentie kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier, door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 085 – 210 09 89.

 3. Waar vind ik de inschrijvingsdocumentatie?

  U kunt de koppelingsdocumentatie, klantovereenkomst en de disclaimer op de website nalezen. Via het beveiligde inschrijfformulier, kunt u hierop schriftelijk akkoord geven.

 4. Wat is een API-verbinding?

  De API-verbinding zorgt ervoor dat Yieldt namens u aan- en verkopen van cryptoproducten kan verzorgen. Om deze koppeling te maken, dient u zowel de public key, als de secret key te delen met de experts van Yieldt. Dit kunt u doen via het beveiligde webformulier.

 5. Kan Yieldt mijn tegoed opnemen, als ik ‘opnemen’ aanvink?

  Indien u bij de API-verbinding per ongeluk ‘opnemen’ aankruist, kunnen de beleggingsexperts nog steeds geen tegoeden afschrijven. Yieldt is immers niet bevoegd om de door u geverifieerde bankrekening te wijzigen.

 6. Waarom moet ik de twee-staps-authenticatie aanzetten bij Bitvavo?

  Een twee-staps-authenticatie is een extra beveiligingsstap voor uw account om te garanderen dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account. Zelfs als iemand anders uw wachtwoord weet.

 7. Kan ik de twee-staps-verificatie ook weer uitzetten?

  Ja, u kunt de twee-staps-verificatie zelf weer uitzetten. In principe heeft u deze verificatievorm enkel nodig tijdens het registratieproces om de API-sleutels aan te maken. Echter, is het advies van Yieldt om te allen tijde te werken met een twee-staps-verificatie, zodat uw account alleen voor u beschikbaar is. Veiligheid voorop.

Stortingen en tegoeden

De volgende vragen hebben betrekking op het storten van en de toegang tot uw tegoeden.

 1. Hoe kan ik tegoeden storten?

  Om Yieldt voor u te kunnen laten beleggen in cryptovaluta, dient u gebruik te maken van een crypto exchange. Yieldt heeft hier een partnerschap voor gesloten met Bitvavo. Dit handelsplatform is marktleider in Nederland en voldoet aan de strengste beveiligingsnormen. De beleggingsinleg die u door Yieldt wilt laten beheren, kunt u zodoende storten via crypto exchange Bitvavo.

 2. Heeft Yieldt toegang tot mijn tegoeden?

  Nee, Yieldt heeft geen toegang tot uw tegoeden en kan niets van uw Bitvavo-account afhalen. U bent de enige die hiertoe bevoegd is.

 3. Kan ik niet direct bij Yieldt storten?

  Nee, dit is momenteel nog niet mogelijk.

 4. Wat gebeurt er als ik tegoeden bijstort op Bitvavo?

  Wanneer u tegoeden bijstort, wordt dit opgeteld bij het vermogen dat Yieldt voor u investeert. Wij adviseren om voor de zekerheid tevens een melding van een nieuwe storting via e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van uw accountgegevens. De beleggingsexperts zullen uw verhoogde inleg dan zo spoedig mogelijk investeren en bevestigen.

 5. Kan ik zelf nog bij mijn tegoeden?

  In het beheermodel van Yieldt behoudt u de volledige controle over uw tegoeden. Dit betekent dat u het tegoed te allen tijde kunt inzien, kunt opnemen of zelfs volledig kunt terugtrekken.

 6. Kan Yieldt mijn cryptotegoeden overschrijven?

  Yieldt heeft geen toegang tot uw vermogen en kan dus geen tegoed van uw Bitvavo-rekening overschrijven.

 7. Kan Yieldt mijn cryptotegoeden opnemen?

  Yieldt heeft geen toegang tot uw vermogen. Alleen u kunt uw cryptotegoeden vanuit uw Bitvavo-account opnemen en omzetten naar euro’s.

Informatie

Onderstaand vindt u meer informatie over uw account en de cryptomarkt in het algemeen.

 1. Welke informatie kan ik inzien en waar kan ik dit vinden?

  In uw Bitvavo-account kunt u de volgende informatie inzien:

  • De verdeling van uw portefeuille.
  • De hoogte van uw balans.
  • Stortingen en opnames die u heeft gedaan.
  • Transacties die Yieldt namens u heeft verricht.

  Yieldt streeft ernaar om op korte termijn uw accountinformatie en beleggingswaarde ook op deze website inzichtelijk te maken middels een persoonlijk dashboard.

 2. Waar vind ik informatie over de markt?

  De medewerkers van Yieldt delen regelmatig informatie omtrent marktontwikkelingen en samenwerkingen binnen het kenniscentrum. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje ‘Kennis & Inspiratie’, welke is terug te vinden in het menu bovenin de website.

 3. Welke informatie verstrekt Yieldt?

  De medewerkers van Yieldt houden u maandelijks per e-mail op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen, eventuele veranderingen in de samenstelling van uw portefeuille en de algemene resultaten van de beleggingen

Kosten en facturatie

Onderstaand vindt u antwoorden op vragen met betrekking tot de kostenstructuur en het facturatieproces van Yieldt.

 1. Wat zijn de kosten om via Yieldt te investeren?

  Yieldt hanteert de volgende kostenstructuur:

  • Actief beleggen: maandelijks 0,75% van de portefeuillewaarde.

  Daarnaast rekent Yieldt een eenmalige instapfee van 2% over het totaal ingelegde vermogen.

  Eventuele kosten voor de aankoop van cryptoproducten bij derden komen voor de rekening van de klant en zijn bij Bitvavo op moment van schrijven maximaal 0,25% per transactie.

 2. Hoe werkt het facturatieproces?

  Als nieuwe klant betaalt u eenmalig de instapfee van 2% over het totaal geïnvesteerde vermogen. In het vervolg kunt u facturen voorafgaand aan iedere maand verwachten. Yieldt geeft hierin de eindafrekening weer, waarin nieuwe stortingen en/of opnames zijn verrekend.

 3. Wat gebeurt er als ik te laat betaal?

  Yieldt hanteert een betalingstermijn van vijf dagen. Indien de betaling binnen de gestelde termijn niet is bijgeschreven, herinnert Yieldt haar klant hieraan. In het ergste geval heeft Yieldt het recht om de overeenkomst te ontbinden.

 4. Waar kan ik vragen stellen over de facturatie?

  Vragen over facturatie kunt u stellen via [email protected].

Beëindigen

De volgende vragen hebben betrekking op het beëindigen van crypto beheerd beleggen bij Yieldt.

 1. Hoe kan ik mijn belegging beëindigen?

  Indien u geen gebruik meer wilt maken van de dienstverlening van Yieldt, kunt u dit per e-mail kenbaar maken. Stuur een e-mail naar [email protected] onder vermelding van het onderwerp ‘Opzegging account’ en geef hierin aan dat u de overeenkomst wenst te beëindigen. Hiermee zegt u de overeenkomst per direct op. Vanaf dat moment verlenen wij onze  dienstverlening niet meer aan u. Wel hebben onze medewerkers uiterlijk 2 werkdagen nodig voor de afhandeling van uw opzegging.

 2. Wat gebeurt er als ik de API-verbinding ophef?

  Indien u de API-verbinding opheft, verliest Yieldt de controle over uw account. U kunt in dat geval geen aanspraak meer maken op de diensten van Yieldt en de overeenkomst wordt automatisch beëindigd.

 3. Wat gebeurt er als ik zelf ga handelen?

  U machtigt Yieldt om uit uw naam te beleggen in cryptoproducten. Bij het niet nakomen van de bepalingen in de overeenkomst behoudt Yieldt zich het recht voor de overeenkomst per direct te ontbinden.

CONTACTINFORMATIE

Wij helpen u graag verder

Heeft u een vraag, wenst u uitleg op maat of is er een andere reden dat u met ons in contact wil komen? Wij gaan graag met u in gesprek via de e-mail, telefonisch of tijdens een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Taal aanpassen

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  [email protected]