Yieldt - Crypto beheerd beleggen
Klanten login
  • Over Yieldt
  • Onze beleggingsaanpak
  • Hoe werkt Yieldt?
  • Kosten
  • Waarom Yieldt?
Registreer Nu
Yieldt - Crypto beheerd beleggen
  • Over Yieldt
  • Onze beleggingsaanpak
  • Hoe werkt Yieldt?
  • Kosten
  • Waarom Yieldt?
Yieldt - Crypto beheerd beleggen
  • Over Yieldt
  • Onze beleggingsaanpak
  • Hoe werkt Yieldt?
  • Kosten
  • Waarom Yieldt?
  1. Home
  2. Yieldt
  3. Fundamentele analyse 9 maart 2020

Fundamentele analyse 9 maart 2020

Ook deze week kent de cryptomarkt weer flinke verliezen. Zo is de Bitcoin koers in zeven dagen tijd met ruim 11% gedaald en verloren de belangrijke altcoins Ethereum en Ripple respectievelijk 11,47% en 11,33%. Als Yieldt zijn wij erg blij dat we de keuze hebben gemaakt om de markt nog even aan te kijken en op een verdere opwaartse bevestiging van de markt te wachten.

De grote vraag die momenteel in de cryptowereld speelt is: Welke factoren hebben voor de flinke koersdaling gezorgd?

Wetenswaardigheden uit de cryptomarkt

Wat is de reden van de Bitcoin Crash?

Er wordt veel gespeculeerd over de exacte reden van de crypto crash. Sommige analisten vertellen dat de cryptomarkt naar beneden wordt getrokken door de traditionele aandelenmarkt, anderen zeggen dat de crash veroorzaakt wordt door verkoopdruk vanuit de PlusToken scam.

Wanneer het eerste scenario bekeken wordt, openen de beurzen dag na dag met schokkende verliezen. De olieprijs daalt flink doordat Rusland niet mee wil gaan met het voorstel van de OPEC-landen om het aanbod te verlagen, wat een prijzenoorlog teweegbrengt. Alleen het aandeel Shell daalde in ??n dag met 22%.

Daarnaast ondervindt de gehele beurs de last van het coronavirus. Een analist vertelt: Als de Duitse beurs met -7,5% opent, dan is de paniek echt compleet! Het is dan ook aannemelijk dat de paniek op de aandelenmarkt is over geslagen naar de cryptomarkt, zo lieten de afgelopen weken zien dat ook Bitcoin geen safe haven is voor investeringen.

Naast deze overtuiging zijn er tal van analisten die een andere mening naleven en geloven dat een andere factor de reden is van de enorme koersdaling in de cryptomarkt. Volgens deze professionals zit ??n van de grootste oplichtingszaken in de cryptomarkt, PlusToken, achter de koersdaling. Het Twitter-account dat de activiteiten van de PlusToken oplichters nauwlettend in de gaten houdt publiceert dat er enorme hoeveelheden BTC-tokens worden geliquideerd, wat zorgt voor een grote verkoopdruk en een dalende Bitcoin koers.

Het hooggerechtshof van India heft het bankverbod voor crypto exchanges op.

Naast de negatieve koersbeweging zijn een aantal ontwikkeling zeker als positief te benoemen. Zo is het controversieel verbod dat banken in India verbood om met crypto-gerelateerde bedrijven in zee te gaan opgeheven door het Hooggerechtshof.

Het plotselinge verbod, die de centrale bank van India in april 2018 oplegde was rampzalig gebleken voor lokale bedrijven, waardoor aan groot tal crypto exchanges de deuren moesten sluiten.

Vorige week bracht verandering. Drie rechters hebben besloten het verbod te vernietigen, waardoor de Centrale Bank snel aankondigde om de beslissing aan te vechten. Het duurde minder dan 24 uur voordat de twee grote exchanges de bedrijfsvoering wisten te hervatten.

Komt er een spoedig een altcoin season?

Binance Research, de onderzoeksafdeling van de belangrijkste cryptocurrency-exchange Binance, publiceerde op 6 maart een rapport waarin werd gesuggereerd dat de altcoin-markt flink kan gaan opleven.

In februari daalde de dominantie van het Bitcoin-handelsvolume van 40% tot 27%, wat onderzoekers erkennen als ??n van de grootste 1-maandelijkse veranderingen ooit. Gesuggereerd werd: ?Als deze trend zich zou doorzetten, zou dit een grotere belangstelling voor altcoins betekenen.?

Wat vooral opvalt is de sterk toegenomen interesse in Ethereum, zo steeg het totale maandelijkse handelsvolume met 158,6% en het totale spotvolume. Dit steeg ten opzichte van januari met 69%. 

Update Fundamentals Bitcoin en andere munten

Hash Rate 9 maart 2020

Hash snelheid (rate) geeft aan hoeveel gecombineerde rekenkracht gebruikt wordt bij het afhandelen van transacties op de blockchain van Bitcoin (BTC). Hoe hoger deze rekenkracht is, des te veiliger het netwerk van Bitcoin is.

Afgelopen week brak de hash-snelheid (rate) naar een recordhoogte van 136.264.980 TH / s. Sindsdien is de hash-snelheid met zo?n 10% afgezakt en kent momenteel een rate van 121,637,666 TH / s, zie onderstaande grafiek.

Figuur 1: BTC Hash Rate 30 dagen Bron: Blockchain.com

Opvallend is dat de mining moeilijkheidsgraad blijft stijgen. Deze relatieve maatstaf geeft aan moeilijk het is om een nieuw blok te vinden. Deze hoge moeilijkheidsgraad betekent meer participatie van BTC miners, wat een zeer goed teken is zeker gezien de aanloop naar de aankomende Bitcoin halving.

Figuur 2: BTC difficulty Bron: Blockchain.com

BTC Dominantie 9 maart 2020

In vergelijking met afgelopen week is de dominantie van de Bitcoin (BTC) wederom licht gestegen en ligt op 9 maart 2020 op 64,01%, een kleine stijging van 0,11% in vergelijking met vorige week. Dit betekent dat er in verhouding meer geld richting de Bitcoin stroomt dan richting altcoins.

Na BTC is Ethereum (ETH) de cryptocurrency met de grootste dominantie. De dominantie van Ethereum is in afgelopen week van 9,83% naar 9,74% gedaald.

Hetzelfde geldt voor Ripple?s XRP-token. Waar XRP afgelopen week een 4.10% dominantie had, heeft de token momenteel (9 maart 2020) een dominantie van 3,93%, zie ook de onderstaande grafiek.

Ethereum (ETH) Update 9 maart 2020

Afgelopen week is er veel gebeurt rondom de grootste altcoin: Ethereum.

Allereerst kwam de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, met een kritische uitspraak over het energieverbruik van het netwerk van Ethereum. Volgens Garlinghouse moet het energieverbruik van dit netwerk en die van Bitcoin (BTC) flink worden aangepakt voor hun energieverbruik en CO2-voetafdruk.

Daarnaast hebben Ernst & Young (EY), Microsoft en ConsenSys een onderneming gestart op het Ethereum-netwerk; Baseline. Baseline bestaat uit een smart contract en een token platform en is gebouwd voor ondernemingen binnen de blockchain van Ethereum.

Ook werd bekend dat whales steeds meer ETH opkopen. Uit onderzoek blijkt dat de 100 grootste investeerders in ETH een steeds hoger aantal ETH bezitten. Hierdoor lijken de ETH-whales optimistisch, wat een enorm goed teken zou kunnen zijn.

Tot slot heeft de koers van ETH over het weekend een flinke klap gehad. Zo is ETH met 10% in waarde gedaald. De redenen achter deze crash zijn verdeeld.

De ??n claimt dat de cryptomarkt naar beneden wordt getrokken door de dalende traditionele aandelenmarkt, anderen zeggen juist dat de crash is veroorzaakt door verkoopdruk vanuit de PlusToken scam. Beide redenen kunnen van invloed zijn op de gehele cryptomarkt.

Inmiddels is Ethereum weer gedeeltelijk hersteld van de crash. Ethereum wordt momenteel verhandeld voor circa $203.80, een stijging van 2.04% in de afgelopen 24 uur.

Dit artikel is bestemd voor educatieve doeleinden en is derhalve geen beleggingsadvies.


CONTACTINFORMATIE

Persoonlijk contact?

Heeft u een vraag, wenst u uitleg op maat, of is er een andere reden dat u met ons in contact wil komen?
Wij gaan graag met u in gesprek. Telefonisch of tijdens een persoonlijke ontmoeting.

09/03/2020

Met een hoog rendement en een transparante dienstverlening is Yieldt de ideale partner voor uw vermogen.

Zowel Yieldt als Botsinvest B.V. staan niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 76099571.

Informatie
  • Registreren
  • API-koppeling
© Yieldt - Botsinvest B.V. 2019 - 2021
  • Overeenkomst
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid
  • Handleiding